Aanpak doorvoerhandel Suriname ‘niet van deze tijd’

market-study-Nieuwe-Haven-SurinamePARAMARIBO, 7 sep – De rigoureuze aanpak van de doorvoer van goederen kan Suriname problemen opleveren. Dit zegt Steven Mac Andrew, voorzitter van de Vereneiging Surinaams Bedrijfsleven en Caricom-deskundige. De kans op rechtszaken is levensgroot.

Ondernemers in de doorvoer kunnen besluiten een zaak aanhangig te maken. Het is namelijk niet uitgesloten dat Suriname zich schuldig maakt aan het schenden van regels van de Caribische Gemeenschap. Er is geen overleg vooraf geweest. “Deze handelwijze geeft aan dat de regering totaal voorbijgaat aan principes van goed bestuur”, zegt Mac Andrew tegenover de Ware Tijd. Het is geen goed teken.

Overleg vooraf zou heel wat problemen kunnen voorkomen. Nu wordt de doorvoer abrupt stopgezet met alle gevolgen van dien. “Het schijnt dat het wereldbeeld van de regering één van lang vervlogen tijden is, waar de regering bepaalt en een ieder maar moet slikken”, aldus Mac Andrew. Het Caribisch gerechtshof stelt het principieel dat eenmaal verworven vrijheden niet worden beperkt. Schadeclaims loeren nu om de hoek.

Bron: waterkant.net
- http://www.waterkant.net/suriname/2015/09/07/aanpak-doorvoerhandel-suriname-niet-van-deze-tijd/