Brandstofverbruik overheid met 50% afgenomen

fuelmeterDe regering heeft diverse bezuinigingsmaatregelen doorgevoerd om de uitgaven te beteugelen. Het verbruik van brandstof is intussen met 50% teruggebracht. "Het besluit is genomen dat functionarissen die over een dienstauto beschikken, zelf moeten zorgen voor hun brandstof, gedurende deze crisisperiode," deelde president Desi Bouterse vrijdag mee in De Nationale Assemblee. "De regering heeft wel oog voor haar vitale diensten die wel voorzien moeten worden van voldoende brandstof".

Bouterse maakte ook melding van de intrekking van dienstauto's van ambtenaren en werkers bij parastatale en staatsbedrijven. "Dienstauto's die in gebruik zijn bij ministers, directeuren en onderdirecteuren, blijven gehandhaafd. In het verlengde hiervan is op enkele uitzonderingen na, het huren van auto's ten behoeve van ministers en andere overheidsinstellingen, stopgezet." Aan de cultuur bij de overheid, waarbij het verschijnsel gedurende de jaren voorkwam dat ambtenaren zowel dienstauto als daarboven een vervoerstoelage ontvingen, is ook een einde gemaakt.

"Het feit dat gezagsdragers en hoge ambtenaren vaak dubbele inkomens bij de Staat toucheren, zal niet verder gecontinueerd worden. Hiertoe worden reeds de nodige wetsontwerpen voorbereid," zei de president. Het saneren van het aantal buitenlandse dienstreizen voor gezagsdragers, is tot het uiterste minimum teruggebracht.

Naast de ministeries moeten ook de staatsbedrijven hun bijdrage leveren aan de algehele bezuiniging. Hiertoe zullen wetsontwerpen worden voorbereid. "Bekend in dit verband zijn de wurgcontracten bij overheidsbedrijven alsmede de salarissen die vaak 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 en soms 25 maanden per jaar liggen. Ik denk dat no wan sma man keur a san disi bun. En wij gaan kijken met z'n allen hoe wij wél hierin gaan snijden."

Bron: Starnieuws
http://www.starnieuws.com/index.php/welcome/index/nieuwsitem/34935