China wellicht financiële uitweg voor Suriname

PARAMARIBO, 4 jun – China biedt wellicht de uitweg voor Suriname’s economische problemen. Volgens Jack Mencke, hoogleraar aan de Anton de Kom Universiteit, is de kans groot dat gekozen wordt voor de China-lijn.

Het is de zeer waarschijnlijke keus van de nieuwe regering. Deze manoeuvre moet Suriname er financieel en economisch weer bovenop kunnen krijgen. Er zullen dan leningen en overeenkomsten voor economische samenwerking worden gesloten. Hoewel Suriname het nu moeilijk heeft, hoeft kennelijk niet te worden gevreesd voor herhaling van de jaren tachtig. “Er zijn andere opties, waaronder China”, zegt Mencke tegenover de Ware Tijd.

In elk geval is het niet terecht als gevreesd wordt voor malaise onder bestuur van Desi Bouterse. Ook Waddy Sowma, voorzitter van economenverenging VES, denkt dat richting China zal worden gekeken. “Maar we moeten oppassen dat wij met de leningen de claim op de toekomst niet te groot maken.” De regering zal hoe dan ook moeten letten op haar uitgaven. Zuinigheid is te allen tijde geboden.

Bron: Waterkant.net
http://www.waterkant.net/suriname/2015/06/04/china-wellicht-financiele-uitweg-voor-suriname/