Crisis Suriname ‘goed’ voor beveiligingsbranche

PARAMARIBO, 31 mrt – Sommige bedrijfsgroepen mogen dan klagen over tuimelende economische vooruitzichten, niet het beveiligingsbedrijf. Volgens de Ware Tijd lijkt deze branche zowaar gouden tijden door te gaan maken. De telefoon staat roodgloeiend.

Meer en meer Surinamers zoeken het contact op. De aanleiding ligt bijna voor de hand. Niet alleen de crisis grijpt eng om zich heen. “Gelet op de aard en toename van de criminaliteit in het hele land, stijgt de vraag naar beveiligingspersoneel, zowel gewapend als ongewapend”, zegt Humphrey Pierre, manager van beveiligingsbedrijf Securitas. Het enthousiasme bij de – potentiële – klant zit er in elk geval in.

Vooralsnog houden de meesten het op vragen naar informatie. Het is een terughoudendheid met een kennelijk economische grondslag. Het ketst al gauw af als de tarieven ter sprake komen. “Mensen willen wel veiligheid, maar willen er niet voor betalen”, stelt Givanni Richard van A-Kab Security. Het zou ook gewoon aan – weer – de crisis kunnen liggen. Die heeft de eigenaardigheid te confronteren met wat kan en wat niet.

Bron: Waterkant.net
http://www.waterkant.net/suriname/2016/03/31/crisis-suriname-goed-beveiligingsbranche/