Economisch debat Surinaamse politiek niet vrolijk, niets nieuws

logoPARAMARIBO, 14 mei – Het klonk niet bepaald vrolijk tijdens het economisch debat van politieke partijen. Dit door de Vereniging van Economisten in Suriname, VES, georganiseerde verkiezingsdebat, leverde niet echt nieuwe inzichten op. Suriname is blut.

De overheid heeft nu niet genoeg geld om zijn schulden te betalen. Vrijwel iedereen in Suriname weet het al, maar het was één van de inzichten. De regerende NDP mocht het opnemen tegen oppositieblok V7 en de Abop van Ronnie Brunswijk. De economische hoofdstukken uit het eigen verkiezingsprogramma werden gepresenteerd. En daar al bleek dat er niet veel verschillen zijn onderling.

Alle debaters hadden het over de grote pijn van de economie. Deze afhankelijkheid van internationaal geprijsde grondstoffen, nekt keer op keer. Alle partijen hebben het voornemen de inkomstenbronnen uit te breiden. Maar, zoals de VES zelf concludeert, het blijft steeds bij voornemens. De kans dat over vijf jaar dezelfde pleidooien en argumenten te berde gebracht, tot dat inzicht moet menigeen nu ook wel zijn gekomen.

Bron: Waterkant

http://www.waterkant.net/suriname/2015/05/14/economisch-debat-surinaamse-politiek-niet-vrolijk-niets-nieuws/