Econotori: Met CHP uit de economische Crisis?

Live discussie: Met CHP uit de economische Crisis?

De regering wil met een door haar geformuleerde Crisis- en Herstelplan 2020-2022 (CHP) de crisis waarmee de economie is vastgelopen, oplossen. Wat houdt het CHP precies in, hoe gaat het werken en wat zullen de effecten zijn voor de bevolking en de private sector, zijn vragen die tot op dit moment echter onbeantwoord zijn. Het CHP biedt niet alleen lichtpunten maar roept ook enkele zorgpunten op. Deze wil de Vereniging van Economisten in Suriname (VES) hedenavond met de samenleving op eenvoudige wijze bespreken en wel door een live uitzending op Apintie TV.

Duidelijk is dat voor het doorvoeren van een crisisplan een zo breed mogelijk draagvlak noodzakelijk is. Succes zal afhangen van hoe goed de te namen maatregelen zijn doorgerekend en zijn door gecommuniceerd met de samenleving. Daarom dat gekozen is voor een panel met vertegenwoordigers van de regering, vakbeweging en bedrijfsleven. Namens de overheid zal Marten Schalkwijk het woord voeren, namens de vakbeweging Armand Zunder en namens de Vereniging Surinaams Bedrijfsleven Malthy Dwarkasing. Elke vertegenwoordiger zal vanuit zijn/haar invalshoek, het nut en de effecten van het CHP aanhalen en huiskamervragen beantwoorden.

De VES is van mening dat communicatie met en eerlijke informatieverschaffing naar de gemeenschap toe essentieel is. Aangezien dit te weinig gebeurt wil de Vereniging met TV-voorlichtingsprogramma’s onder de naam Econotori de burgerij meer betrekken bij actuele economische vraagstukken, zodat deze geïnformeerd wordt over wat er komen gaat. Econotori: “Met het CHP uit de economische Crisis?” is hedenavond vanaf 19:00 uur live te volgen op Apintie TV, kanaal 10.1. De uitzending wordt live gestreamd op de Facebooksites van Apintie en de VES, waardoor huiskamer vragen kunnen worden meegenomen.