Kurt van Essen, tiende spreker CEO Talks VES

Kurt van Essen, directeur van Fernandes Bakkerij, is de tiende spreker van de CEO Talks, georganiseerd door de Vereniging van Economisten in Suriname (VES). Hij
wordt gemotiveerd door het veranderen van organisaties met als belangrijkste drijfveer innovatie als strategie. Van Essen stelt dat “productinnovatie de basis is van groei in organisaties. Hierin spelen verandering van processen en mensen een essentiële rol”. Dit zal de rode draad zijn van zijn CEO talk, die op 30 juli gehouden wordt.

Met deze CEO Talks laat de VES succesvolle ondernemers/managers aan het woord die hun ondernemingservaringen delen. Tevens wordt belicht de bijdrage van de onderneming aan de Surinaamse economie.

De voorzitter van de VES, Waddy Sowma, stelt dat de vereniging ervan uitgaat dat de ontwikkeling van een land nauwe correlatie vertoont met die van het midden- en kleinbedrijf. Daarom is stimulering om verder te groeien belangrijk.
Het is een feit volgens Sowma dat Small & Medium Sized Enterprises, een belangrijke bijdrage leveren aan het verbeteren en versterken van de verdiencapaciteit van een land. Deze bedrijven leveren in landen waar deze goed ontwikkeld is, relatief de grootste bijdrage aan werkgelegenheid, de groei van het Bruto Binnenlands Product en productinnovatie.

Ervaring delen
Een van de mogelijkheden om het midden- en kleinbedrijf c.q. ondernemerschap te stimuleren is 'knowledge sharing'. Dit houdt in dat ondernemers die innovatief en succesvol zijn, hun ervaringen delen met andere personen, die mogelijkerwijs ook willen ondernemen of reeds ondernemen. De VES wil met de CEO Talks een platform creëren voor jonge ondernemers om, hun aspiraties en inventiviteit te stimuleren en om zicht te krijgen op succesfactoren en mogelijke valkuilen in het zaken doen.

Eerdere CEO's die een presentatie hebben gedaan zijn: Helmut Haukes (Haukes Group), Jim Rasam (Intermed Group), Armand van Alen (Vabi Group), Arun Hindori (Cirkel Group), Jim Healy (VSH United Group), Jimmy Rosheuvel (RPBG Group), Dirk Currie (Telesur), Remy Vijzelman (Integra Port Services) en Marc Waaldijk (Staatsolie).

Bron Starnieuws - http://www.starnieuws.com/index.php/welcome/index/nieuwsitem/24272