Mega deal export van steenslag: Maar voor wie?

steenslag2[INGEZONDEN] – “Mega Export deal voor export van steenslag”, zo viel onlangs te lezen in de Surinaamse media. Het staatsmijnbouwbedrijf Grassalco, dat als economisch wonder wordt gezien voor de diversificatie van de Surinaamse economie, exporteert steenslag naar Guyana voor de bouw van de vernieuwde Cheddi Jagan Airport in het buurland. De exportdeal wordt in Suriname gekenmerkt als een bijzondere verdienste. De publicatie destijds over de mega-exportdeal, dwars door alle kommer en kwel-nieuws Suriname aangaande, moest hoop geven aan de lokale bevolking. Maar…..de vraag is: voor wie is het exporteren van steenslag een bijzondere deal: Voor Suriname, China of Guyana?

Achtergrond:
De Guyanese en Chinese overheid tekenden een overeenkomst voor de uitbreiding van de Guyanese luchthaven. De daadwerkelijke uitvoering van de verbouwing van de Cheddi Jaggan Airport werd in handen gelegd van de Chinese China Harbour Company. Steenslag is een belangrijk ‘bindmiddel’ bij de bouw van infrastructuur. Hoewel Guyana zelfstandig beschikt over grote getalen aan steenslag dat kant en klaar ligt, besloot China Harbour Company te gaan winkelen in Suriname voor de eerste fase van 300.000 (driehonderdduizend) ton steenslag.

In Suriname is het Chinese Zhong Da, in de volksmond bekend als Dalian, aan het werk voor het versneld realiseren van het wegennet in Suriname. Zhong DA beschikt over steenslag dat bestemd is voor dat doel.

China Harbour Company, die kwam winkelen in Suriname, vond de benodigde 300.000 ton: 200.000 ton wordt geleverd door het Chinese Zhong Da (Dalian) en de resterende 100.000 ton steenslag door het Surinaamse Grassalco . Saillant detail: wil je als Surinamer steenslag kopen in Suriname, dan betaal je een gemiddelde marktprijs van 45 amerikaanse dollar per kubieke meter. De prijs waarvoor Surinaams steenslag de haven verlaat en aankomt in Guyana, ligt, volgens Guyanese data, op bijkans 25 Amerikaanse Dollar per kubieke meter, ruim 20 amerikaanse dollar goedkoper dan de lokale Surinamer moet betalen.

‎Guyanese producenten van steenslag liggen ondertussen volgens de Guyanese media met grote bergen steenslag die China Harbour bij hun had kunnen afnemen, Suriname’s steenslag wordt verkocht aan de Chinese inkoper voor een prijs die beduidend lager ligt dan de lokale Surinamer moet neertellen, Guyana krijgt daarmee steun van Suriname om de meest geavanceerde luchthaven neer te zetten onder andere met meerdere slurven en zal dienen als hub voor de regio; een droom die Suriname al langere tijd op de planken heeft voor de eigen Surinaamse Johan Adolf Pengel Luchthaven. Met de komst van de vernieuwde Cheddi Jagan Airport komt Suriname achter in de rij van hub-functies voor de regio en loopt daarmee dus inkomsten mis uit de spin-off van een hub-functie.

Gefeliciteerd met de mega deal, maar …WIE O WIE GEFELICITEERD?

Bron: Waterkant.net
http://www.waterkant.net/suriname/2016/09/24/mega-deal-export-steenslag/