Opiniepeiling IDOS bepaalt deelnemers VES-debat

250Eind april wordt het duidelijk welke drie politieke organisaties deel zullen nemen aan het economisch debat, dat gehouden wordt door de Vereniging van Economisten in Suriname (VES). De beslissing wordt genomen aan de hand van de opiniepeiling van IDOS die eind april wordt gehouden.

Het is op basis van de peilingen die tot nu toe zijn gehouden vrijwel zeker dat NDP en V7 deel zullen nemen aan het debat. Welke de derde politieke wordt, is nog onduidelijk. Naast deze partijen/combinaties worden ook de andere partijen, die aan de verkiezingen deelnemen, uitgenodigd om deel te nemen aan de discussie. Zij kunnen op basis van de te bespreken thema’s dan ook de visie van hun partij delen met de zaal en het grote publiek. Het debat wordt gehouden op 13 mei in de Royal Ballroom van Torarica en om 18.00 uur. Het economisch debat staat in het teken van de komende verkiezingen.

Net als bij de vorige verkiezingen worden de grootste politieke organisaties in de gelegenheid gesteld om de economische paragraaf van hun verkiezingsprogramma te presenteren en te bespreken met het publiek. Het doel van deze discussie is om in een zakelijke sfeer aandacht te besteden aan economische vraagstukken die ondersteunend zijn voor de ontwikkeling van Suriname, zegt de VES.

De presentaties hebben te maken met de thema's:
1. Overheidsfinanciën – Fiscaal beleid – Monetair beleid
2. Ontwikkelingsbeleid – Ontwikkelingsfinanciering – Vision 2030
3. Het overheidsapparaat - Public Sector Reform – Private Sector Reform
4. Ontwikkeling productiesectoren en/of dienstensectoren
5. Milieu
6. Werkgelegenheidsbeleid – Arbeidsmarktbeleid - Onderwijs
7. Immigratiebeleid

Het VES economisch debat wordt live uitgezonden op radio en Televisie. Hierdoor zal ook het publiek thuis in een speciale ronde kunnen participeren aan de discussie. In samenwerking met Telesur zal het publiek hun vragen aan de partijen/combinaties kunnen sms’en en emaillen.

Bron: Starnieuws
http://www.starnieuws.com/index.php/welcome/index/nieuwsitem/28780