‘Private sector kan Suriname uit crisis helpen’

srd_geldPARAMARIBO, 6 apr – De rol van de private sector bij het herstellen van de economie mag niet onderschat worden. Dit zegt Winston Ramautarsingh, voorzitter van de Vereniging van Economisten in Suriname, VES. In de hele aanpak van de crisis is de focus vooral op wat de regering doet. Dat moet snel anders.

Het komt nu op produceren neer om de export van goederen en diensten te stuwen. En daarvoor moeten Surinamers de krachten bundelen. “De regering ziet de private sector over het hoofd, terwijl deze een beslissende bijdrage kan leveren om het tij te keren”, zegt Ramautarsingh tegenover de Ware Tijd. De VES is minder gelukkig met de neiging om te speculeren op toekomstige ontwikkelingen.

Zo leunt de regering zwaar op het aantrekken van de prijs voor goud en olie. “We zitten te wachten op zaken die wij niet in de hand hebben. Dat houdt ons zwak als land”, aldus Ramautarsingh. Paul de Baas, woordvoerder van de Kamer van Koophandel, pleit ook voor samenwerken: “Zullen we onze productiviteit opvoeren of zullen we aan de kantlijn blijven beuken op de overheid?”

Bron: Waterkant.net
http://www.waterkant.net/suriname/2016/04/06/private-sector-suriname-crisis-helpen/