Regering geeft verklaring uit over internationaal bericht

wapen-surinameDe regering gaat in een vanavond uitgegeven verklaring in op een bericht dat deze week in de internationale pers is verschenen. President Desi Bouterse is geciteerd in dit bericht, "echter zijn de opmerkingen uit hun context genomen en gepresenteerd op een wijze die haaks staat op de positie van de president en de regering," staat in de verklaring.

De regering benadrukt dat er "eensgezind en volhartig wordt ingezet om met succes het economische aanpassings- en hervormingsprogramma, dat wordt ondersteund door een stand-by-overeenkomst (SBO) met het Internationaal Monetair Fonds (IMF) en wordt gedragen door multilaterale instellingen, uit te voeren".

De regering heeft besloten om de brandstofbelasting en elektriciteitstarieven aan te passen over een langer pad, dan met het IMF overeengekomen. Bijna twee derde van de elekriticiteitstarieven is al doorgevoerd, terwijl de accijnzen op brandstoffen geleidelijk tot marktniveau zullen worden opgetrokken per medio 2017, deelt de regering mee. De intentie wordt bevestigd door de regering om in nauwe samenwerking te blijven werken met de internationale financiële instellingen ter verwezenlijking van de voorwaarden en doelen van het programma.

Bron: Starnieuws
http://www.starnieuws.com/index.php/welcome/index/nieuwsitem/37548