Soeknandan: Onze mensen willen resultaten zien

Ambassadeur-Manorma-Soeknandan“De versterking en consolidatie van de werking van de interne markt vereist een meer samenhangende aanpak in onze externe handelsonderhandelingen.” Zo sprak plaatsvervangend secretaris-generaal van het Caricom Secretariaat, ambassadeur Manorma Soeknandan bij de opening van de 42ste vergadering van de Raad voor handel en Economische Ontwikkeling (Coted). “Onze mensen willen resultaten zien,” voegde ze eraan toe.

We hebben de gelegenheid om na te gaan hoe we onszelf zullen positioneren om optimaal te profiteren van de invoering van de Caricom Single Market and Economy (CSME) om de groei en ontwikkeling te stimuleren in onze lidstaten, heeft ze gezegd in haar openingstoespraak. Ze heeft de deelnemers erop gewezen dat het belangrijk is om inzichten te geven over de mate waarin het huidig CSME-raamwerk voldoet aan de doelstelling en hoe het kan worden verbeterd om van grotere invloed te zijn op het leven van de bevolking.

Het komt er volgens haar op neer hoe we kunnen komen tot een meer effectieve en efficiënte werking van de CSME met het besef dat het een hulpmiddel is dat moet worden gebruikt in het voordeel van de mensen van onze gemeenschap. Een belangrijk element van de integratie van de Caribische regio is de CSME. Het geldt als het platform voor groei en ontwikkeling van de Caricom.

De rol van de gemeenschappelijke Caribische markt is opgenomen in het vijfjarige strategisch plan van de Gemeenschap. Het versnellen van de invoering en het gebruik van de CSME “is het fundament van onze economische veerkracht,” zegt Soeknandan.
De 42ste top van de Coted is in Georgetown, Guyana gehouden op 21 en 22 april.

Bron: Starnieuws
http://www.starnieuws.com/index.php/welcome/index/nieuwsitem/34929