Staatsolie neemt tweede Surinaamse obligatielening

PARAMARIBO, 26 mrt – Staatsolie wil een tweede obligatielening in Suriname opnemen. De Surinaamsche Bank geldt als bemiddelaar voor de lening die ruim vijftig miljoen dollar moet opleveren. Het geld mag niet ‘besmet’ zijn.

Dit zegt Sigmund Proeve, directeur van De Surinaamsche Bank. “Onze reputatie als bank is belangrijk. We willen geen besmet geld. Als de naam niet goed is, gaat het feest niet door”, aldus Proeve. Iedereen in Suriname mag inschrijven voor de lening die een jaarrente oplevert van zeven procent. Staatsolie wil zijn investeringsprogramma 2015-2020 financieren dat ruim een miljard dollar kost. Het programma moet onder meer de huidige productie behouden.

Ook is geld nodig voor deelname in het Merian project met goudbedrijf Surgold. Staatsolie wil dit jaar beginnen met het voorzien van de Surinaamse markt. De raffinaderij te Tout Lui Faut is gemoderniseerd voor ongeveer driekwart miljard dollar. “Ik weet dat mensen ongeduldig zijn en brandstof van Staatsolie willen kopen. Het komt eraan. We zijn robuuster dan ooit en uw geld is veilig bij ons”, zegt Staatsolie-directeur Marc Waaldijk.

Bron: Waterkant.net
http://www.waterkant.net/suriname/2015/03/26/staatsolie-neemt-tweede-surinaamse-obligatielening/