Start training voor mediawerkers “Basis economie voor niet-economen” op 13 september

Op Maandag 16 September 2019 begint de vijfweekse training aan journalisten verzorgd door de Vereniging van Economisten in Suriname (VES) in samenwerking met de Surinaamse Vereniging van Journalisten (SVJ). Het doel van de trainingen is om journalisten vertrouwd te maken met de basisbegrippen in de economie en statistiek, alsmede de toepassing in de Surinaamse economische praktijk.

In dit trainingstraject “Basis economie voor niet-economen”, zullen diverse onderwerpen aan bod komen, die vervat zijn rondom een aantal thema’s, namelijk: nationale rekeningen, monetaire economie, overheidsfinancien, economie & bestuur, Internationale economie en compliance en groene economie. De inleiders zijn allen leden van de VES, namelijk: Winston Ramautarsing, Steven Debipersad, Swami Girdhari, Jim Bousaid, Wonnie Boedhoe en John Goedschalk.

 

De onderwerpen zijn in afstemming met de SVJ geselecteerd. Naast de behandeling van de theorie wordt ruime aandacht besteed aan reflectie, waarbij de actualiteit en realiteit in ogenschouw zal worden genomen middels diverse casussen. Met deze trainingen beogen de beide verenigingen dat journalisten worden uitgerust met noodzakelijke kennis en kunde om hun inzichten te verrijken die uiteindelijk moeten resulteren in het samenstellen van artikelen en nieuwsberichten met diepgaande analyses van economische verschijnselen. Het is van groot belang dat de samenleving breedvoerig en zo omstandig mogelijk de informatie krijgt van de sociaal-, financieel- en economische actualiteiten en ontwikkelingen door de diverse mediahuizen die ons land rijk is.