Suriname bereikt MDG-doel ter uitbanning van honger

onderzoek-wijst-effecten-van-voeding-dna-680x400In Suriname is er een lage mate van ondervoeding. Tussen de 5% en 9% van de bevolking is enigszins ondervoed. Suriname heeft hiermee één van haar Millenniumdoelen gehaald: het halveren van het aantal mensen dat honger lijdt.

Deze conclusie is getrokken door de Economic Commission for Latin America and the Caribbean (ECLAC) op basis van huishoudonderzoeken. De verwezenlijking van deze doelstelling geldt niet alleen voor Suriname, maar voor de gehele regio, met name Latijns-Amerika en het Caribisch gebied tezamen.

Volgens de Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties (FAO), is het percentage van de bevolking dat minder dan het minimumniveau aan voeding binnenkrijgt, in deze regio gestaag gedaald. In de tijdsperiode 1990-1992 ging het nog om 14.7% en in 2014-2016 daalde dit percentage met meer dan de helft naar 5.5%.

Echter moet het Caribisch gebied nog aanzienlijke inspanningen plegen om het doel te bereiken, omdat het als subregio slechts een vermindering van 27%  heeft bereikt, terwijl het streefpercentage op 50% is gesteld. Binnen de regio heerst een zeer ongelijke situatie: zestien landen hebben hun Millenniumdoel ter uitbanning van honger reeds bereikt en vijf zijn zeer dichtbij de verwezenlijking daarvan, terwijl zes landen in dit verband nog steeds geconfronteerd worden met grote uitdagingen.

Bron: GFCnieuws
http://gfcnieuws.org/suriname-bereikt-mdg-doel-ter-uitbanning-van-honger/